Malzemeler :
250 gr. oda sıcaklığında tereyağı
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta (birinin akı üzerine sürmek için ayrılır.)
1 paket kabartma tozu
4,5 su bardağı un
12 adet kuru incir
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Üzerine ; Hindistan cevizi
Yapılışı :
İncirler sıcak suda bekletilerek yumuşatılır. İyice kurulanıp, küçük küçük doğranır.
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve pudra şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Sonra sıvı yağ ve yumurtalar (birinin akı ayrılacak) eklenir. Kabartma tozu ve un ilave edilip yumuşak bir hamur hazırlanır. Gerekiyorsa tekrar un eklenebilir. Hamura incir, ceviz ve tarçın eklenip tekrar yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, yuvarlanır. Önce yumurta akına sonra hindistan cevizine batırılarak, yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
26 Aralık 2008 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
hiç yemedim merak ettim tadını şimdi ellerine sağlık cnm
sevgiylekal
Yorum Gönder