18 Aralık 2008 Perşembe

Sucuklu Pide


Esra anısına yapılan ye#40 Pastırma/Sucuk etkiniliği için Ninomutfakta arkaşımıza sevgilerimizle beraber gönderiyor, bol tarifli bir etkinlik olmasını diliyoruz.

Malzemeler :
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1/2 paket yaş maya (21 gr.)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı şeker
1 yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Aldığı kadar un
İç Malzemesi;
2 parmak sucuk
kaşar peyniri
kekik, pulbiber
2 adet domates
2 adet çarliston biber
Yapılışı :Yoğurma kabına, maya, yarım bardak ılık su ve 2 çay kaşığı şeker alınıp, karıştırılır ve 10 dakika bekletilir. Erimiş olan mayanın üzerine, tuz, süt ve yumurta akı konulur. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un eklenerek yoğrulur. (Yaklaşık 3 su bardağı kadar). Hamur bir süre dindendirilir. (10-15 dk.) Bu arada iç malzemelerini hazırlayabilirsiniz.
Domateslerin kabukları soyulup, küçük küpler halinde doğranır. Biberler de ince ince doğranır. Sucuklar dilimlenerek; doğranmış domates, biber ve baharatlarla karıştırılır.
Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılır. Her parça 20 cm çapında açılır. Ortasına iç malzemeden yerleştirilip, iki kenar ortaya doğru kapatılarak pide şekli verilir. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Tepside 30-40 dakika kadar mayalanması için bekletilir. Yumurta sarısı 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile çırpılıp, fırça ile pidelerin kenarlarına sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafifçe pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarınca üzerine bir bez örtülüp, 5-10 dakika dinlendirilip, servis yapılır.
Not : istediğiniz iç malzemeyi kullanabilisiniz
Afiyet olsun.

2 yorum:

NiNo dedi ki...

ellerinize saglik renk kattiniz etkinligimize

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık. Sucuk ve hamur olsun, gerisi ne olursa olsun:)