2 Aralık 2008 Salı

Mısır Pilavı

Malzemeler:
2 adet havuç
1,5 su bardağı prinç
4 Yemekkaşığı tereyağı
3-4 yemekkaşığı bezelye (konserve)
1 kutu mısır
tuz

Eritilen tereyağında, uzun uzun rendelediğimiz havuçları hafifçe kavuralım. Daha Sonra yıkanıp bir süre suda beklettiğimiz pirinçleri ilave edelim. Suyu ilave etmeden önce bezelyeleri de ekleyerek pirinçlerle karıştıralım. Prinçlerin üstü hafif örtülünceye kadar suyunu ilave edip tuzunu da ayarladıktan sonra kısık ateşte pişirelim. Ortası çukur bir kaba mısırları yayalım. Üstüne demlenen pilavı döküp hafifçe bastıralım. Ters çevirerek servis tabağına alıp, sıcak olarak servis yapalım.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: