17 Aralık 2008 Çarşamba

Brokoli Kızartması

Evde çokta rağbet görmeyen Brokolileri bir de bu yöntemle pişireyim istedim. Önce endişelerim vardı. Ama Gökçe ve Göktürk'ten 10 üzerinden 9 gibi bir not alınca, daha sık pişirmeye karar verdim.

Malzemeler:
1 paket brokoli
2 adet yumurta
1 kase galeta unu
kızartmak için sıvı yağ
1 kase sarımsaklı yoğurt
tuz

Brokolileri çok fazla bölmeden buharda, yumuşayıncaya kadar pişirelim. Üstlerine istediğimiz kadar tuz serpelim. Galeta ununa ve iyice çırptığımız yumurtaya bulayarak, kızgın yağda (biraz derin bir kapta) brokolileri çok dağıtmadan kızartalım. Soğuduktan sonra hazırladığımız sarımsaklı yoğurt ile servis yapalım. (Brokoliler kesinlikle yağlı olmuyor. Oldukça hafif ve lezzetli pişiyor)

Afiyet olsun.

4 yorum:

www.illedeyemek.com dedi ki...

Çok güzel olmuş ellerinize sağlık...

www.illedeyemek.com

HÜLYA dedi ki...

benden ufacık bir öneri.. birde mısır unuyla denemenizi öneririm çok daha leziz bir sonuç alacaksınız.. sevgiler

Ayten ve Birsel dedi ki...

Aslında mısır ununu ben de düşündüm ama niyeyse galeta ununda karar kıldım. birdaha ki sefere de mısır unuyla denerim.

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

BROLOLİNİN HERŞEYİNİ DUYDUM... AMA KIZATMASINI İLK DEFA DUYDUM... EVDE BROKOLİ VARKEN HEMEN DENİYCEM...ELLERİNE SAĞLIK... HEPİMİZE AFİYET OLSUN....