2 Aralık 2008 Salı

Milanez Soslu Spagetti


Malzemeler:
1 Paket çubuk makarna
1 çay bardağı sıvı yağ
150 gr. dana jambon
3 adet domates
300-400 gr. dilimlenmiş mantar
2 yemekkaşığı tereyağı
Maydanoz
Tuz, karabiber
(4 kişilik bir aile içindir. Malzemeler yarı yarıya azaltılabilir. Ancak sosun bol olmasında fayda var.)
Tuzlu suda haşlanan makarnalar, süzüldükten sonra 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı ile karıştırılır. Diger taraftan sıvıyağda mantarlar suyunu çekinceye kadar kavrulur. Julyen tarzı kesilen jambonlar mantarlar ile şöyle bir çevrilir. Kabukları soyulup küp küp kesilmiş domatesler karışıma ilave edilir. Tuzu ayarlanır. Güzelce karıştırıldıktan sonra tencerenin altı kısılır ve domateslerin iyice pişmesi sağlanır. Sosun altı kapatıldıktan sonra 1 çay kaşığı karabiber ve ince ince doğranmış maydanozu eklenir. Servis tabağına alınan makarnanın ortası hafifçe açılarak, sos tabağın ortasına dökülür.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: