Malzemeler :
1 kg. un
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
aldığı kadar ılık su
İç malzeme;
1 kg. mantar
2 adet domates
tuz, karabiber, kırmızı pul biber
sıvı yağ
İsteğe göre bir kısmı sucuklu-kaşarlı yapılabilir.
Üzerine;
kaşar peyniri rendesi
Üzerine sürmek için;
tereyağı
Yapılışı :
Un yoğurma kabına alınarak ortası havuz gibi açılır. Toz şeker ve tuz eklenir. Yaş maya unun ortasına alınarak aldığı kadar ılık suyla yumuşak bir hamur hazırlanır, 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
Mantarlar yıkanıp, dörde bölünür. Sıvı yağda suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Küp doğranmış domates eklenip, bir süre daha pişirilir. Tuzu ve baharatları ayarlanıp soğumaya bırakılır.
Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopartılıp, unlanmış zeminde oval şekilde açılır. Kenarları hafifçe içe katlanır. Hazırlanan pidenin üzerine mantarlı harçtan yerleştirilir. Üzerine kaşar rendesi serpilerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıkınca yanlarına tereyağı sürülerek, sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
1 kg. un
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
aldığı kadar ılık su
İç malzeme;
1 kg. mantar
2 adet domates
tuz, karabiber, kırmızı pul biber
sıvı yağ
İsteğe göre bir kısmı sucuklu-kaşarlı yapılabilir.
Üzerine;
kaşar peyniri rendesi
Üzerine sürmek için;
tereyağı
Yapılışı :
Un yoğurma kabına alınarak ortası havuz gibi açılır. Toz şeker ve tuz eklenir. Yaş maya unun ortasına alınarak aldığı kadar ılık suyla yumuşak bir hamur hazırlanır, 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
Mantarlar yıkanıp, dörde bölünür. Sıvı yağda suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Küp doğranmış domates eklenip, bir süre daha pişirilir. Tuzu ve baharatları ayarlanıp soğumaya bırakılır.
Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopartılıp, unlanmış zeminde oval şekilde açılır. Kenarları hafifçe içe katlanır. Hazırlanan pidenin üzerine mantarlı harçtan yerleştirilir. Üzerine kaşar rendesi serpilerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıkınca yanlarına tereyağı sürülerek, sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
2 yorum:
Ellerinize sağlık,nefis bir görüntü...
Ellerinize sağlık,yine herşey harika sevgiler,selamlar.bayramınızi da şimdiden kutluyorum...
www.illedeyemek.com
Yorum Gönder