27 Kasım 2008 Perşembe

Pastırmalı Pide (P.D.Ç.S.E. 30)

Pidelerimizi çay sofralarına eşlik etmesi için P.D.Ç.S.E. 30 evsahibesi susamçörekotu arkadaşımıza sevgilerimle beraber gönderiyor ve kendisine kolaylıklar diliyorum.

Malzemeler : (7-8 adet pide için)
42 gr. yaş maya
1 çorba kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar ılık su
1 çay bardağı süt
1 kg. un
İçi için;
250 gr. dilimlenmiş pastırma
1,5 su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
7-8 yumurta
Üzerine;
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Yapılışı :
Yoğurma kabına maya, toz şeker, tuz 1 çay bardağı ılık su alınır. Üzerine azar azar süt ve un eklenir. Arasıra un ve ılık su eklenerek yumuşak bir hamur yoğrulur. Üzeri streç filmle kapatılıp, bir bez örtülür ve 35-40 dk. dinlendirilir. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopartılır. Her bir parça unlanmış zeminde tekrar yoğrulur. Hamurların yarısına isteğe göre yuvarlak, yarısına kayık şekli verilir. Kayık hamurların uçları birleştirilip büzülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurlar kabarana kadar tutulur. Fırından alınıp içlerine pastırma ve kaşar peyniri paylaştırılır. Her bir pidenin üzerine 1'er adet yumurta kırılır. Tekrar fırına verilerek pidelerin üzeri kızarana kadar pişirilir. Üzerlerine tereyağı sürülüp sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: