20 Kasım 2008 Perşembe

Yalancı Su Böreği


Bu Börekleri P.D.Ç.S.E. 30(Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği ) için susamçörekotu arkadaşımıza sevgilerimle beraber gönderiyor, daveti için kendisine çok teşekkür ediyorum.
Malzemeler:
6 tane yufka
3 su bardagi süt
1 cay bardagi sivi yag
1 paket kabartma tozu
3 yumurta
1 tane de üzerine
beyaz peynir
maydonoz
çörekotu
Yapılışı :
Yumurta, süt, sıvıyağ ve su derin bir kapta iyice karıştırılır. Yağlanan büyük boy fırın tepsisine bir yufka serilir. Taşan kenarları kopartılır, geniş rulolar halinde sarılır ve sütlü karışıma batırılarak tepsiye yerleştirilir. Başka bir yufka rulo halinde sarılıp 7-8cm'lik parçalar halinde kopartılarak hazırlanan sütlü karışıma batırılır ve yanyana tepsiye dizilir. Diğer bir yufka ile daha aynı işlem tekrar edilir. İç malzemesi yufka rulolarının üzerine yayılır. 2 Yufka yine parça parça kopartılarak sütlü karışıma batırılıp iç malzemesinin üzerine dizilir.Kalan son yufka da en üste kapatılır. Kenarlarında kalan fazlalıklar alta kıvrılır. Artan sütlü karışım böreğin üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.

2 yorum:

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık canım...Selamlar....

Adsız dedi ki...

HAYDİ KIZLAR ETKİNLİĞE
Sevgili arkadaşım,beni kırmayıp P.D.Ç.S.ETK.30.a birbirinden güzel tariflerle katıldığınız için müteşekkirim,elinize gönlünüze sağlık.Tekrar katılımınızı bekliyorum,çayım hala sıcak ve taze!!! Ev sahipliğimden memnun olursunuz inşallah.
SEVGİ VE SELAMLARIMLA
Susamcorekotu.blogcu.com