6 Kasım 2008 Perşembe

Ispanak Borani

Malzemeler:
1 Kg Ispanak
2 adet kuru soğan
Sarımsaklı yoğurt
yarım çaybardağı sıvı yağ
kırmızı toz biber
tuz.

Ayıklayıp, birkaç yıkadığımız ıspanakları, sıcak suda çok fazla diriliğini kaybetmeden haşlayalım. Kevgir yardımı ile bir kaba alalım. Başka bir tencerede küp küp keserek sotelediğimiz soğanlarla, ıspanaklarımızı tuzunu da ayarlayarak kavuralım. Yeterli kıvama geldiğini düşündükten sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım. Hazırladığımız sarımsaklı yoğurt ile soğuyan ıspanaklarımızı harmanlayalım. Servis tabağına aldıktan sonra, kızgın yağda hazırladığımız toz biberli sosumuzu ıspanakların üzerinde gezdirelim.
(Sebzeleri, özellikle elma sirkesinde bekletmekte fayda var.)

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: