6 Kasım 2008 Perşembe

Fırında karnıbahar graten

Vejeteryanlar için çok lezzetli bir tarif.
Malzemeler:
1 Adet orta boy karnıbahar
2 adet kuru soğan
yarım su bardağı un
2 su bardağı süt
1-2 yemek kaşığı katı yağ (tercihen tereyağı)
Rendelenmiş kaşar
1-2 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıvı yağ
kekik

Yıkayıp çiçek çiçek ayırdığımız karnıbaharları, küp küp sotelenip salça ilave edilmiş soğanlar ile kısık ateşte kavuralım. Karnıbaharlar kendi buharı ile yavaş yavaş yumuşamaya başlayınca, çok az su da biz ilave edelim. Tuzunu da ayarlayarak pişmeye bırakalım. Başka bir yerde eritilen tereyağına unu katarak kısık ateşte kavuralım. Hafif pembeleşen una, sütü yavaş yavaş dökerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar çırpma teli ile karıştıralım. Tuzunu da ayarladıktan sonra, fırın tepsisine alınan karnıbaharların üzerine çok az kekik serperek, beşamel sosu üzerine eşit miktarda dökelim. (Kekik karnıbaharın kendine has kokusunu ortadan kaldırıyor, daha hoş bir tat katıyor). Rendelenmiş kaşar peynirini de ilave ettikten sonra, 200 derecede ısıtılmış fırında beşamel sos rengini alıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

4 yorum:

nil-nennenmutfakta dedi ki...

Bayılırım karnabahara ellerinize sağlık...
NİL

Adsız dedi ki...

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,Hanımlarla yapılan günlere,Beş çayına gelen misafirlere,Her biri birbirinden lezzetli tarifler...http://porselendemlik.com/ http://www.birdemliksohbet.com/ http://selmahlc.blogcu.com/ tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati 30 için:
17.11.2008 -30,11,2008 TARİHLERİ ARASINDA PORSELENDEMLİK ÇAY SAATİ ‘NİN 30 EV SAHİBESİ OLARAK http://susamcorekotu.blogcu.com/
OLARAK GÖREV YAPACAĞIM YANİ BEN YAPACAĞIM…
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!HEP BİRLİKTE ETKİNLİGİMİZE ÇOK GÜZEL TARİFLERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ.
TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK VE TARİFİNİZE"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 30" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM ..
C BOXA BIRAKILAN NOTLAR GÖZDEN KAÇABİLİR LÜTFEN YORUM YAZIN.SENİ VE BU YORUMU OKUYAN HERKESİ DAVET EDİYORUM ZİYARET EDİPTE BİZZAT DAVET EDEMEDİĞİM DOSTLARIM LÜTFEN BU YAZIYI NERDE OKURSANIZ SİZDE KATILIN EMİNİM BU ETKİNLİK SAYESİNDE BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ OLUYOR MUTLAKA KATILIMIZI BEKLİYORUM.. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM SELAM VE SEVGİLERİMLE...
TARİFLER PAZARTESİNDEN İTİBAREN YAYINLANACAKTIR..
EV SAHİBESİ OLMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR http://birdemliksohbet.blogspot.com/ İLETİŞİME GECEBİLİR....
Yorum bırakın sıraya alalım sizleride :))

ozlm dedi ki...

karnıbaharı bugüne kadar ne şekilde denediysem deneyeyim yenilebilir hale getiremedim.
en son bu tarifi denedim muhteşem oldu.
çok teşekkür ederim hakikaten. süper bir tarif.

Adsız dedi ki...

bende bugün deniyorum hazırladım birazdan fırına koyucam nasıl olacağını çok merak ediyorum güzel olursa davetlerimdede yaparım artık...yaptıktan sonrada yorumumu yazarım..