5 Kasım 2008 Çarşamba

Çikolatalı Kurabiye

P.D.Ç.S.E. 29 için Karabiberinmutfagi arkadaşımıza gönderiyor, kendisine kolaylıklar diliyorum.
Malzemeler :
150gr. oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
4 su bardağı un (ben 3,5 su bardağı kullandım.)
120 gr. bitter çikolata
Yapılışı :
Margarin, sıvı yağ, yumurta, yumurta sarısı, vanilya ve toz şeker mikserin hamur karıştırıcı ucuyla 2-3 dakika çırpılır. Üzerine un ve kabartma tozu elenerek eklenir, 2 dakika daha çırpılır. Hazırlanan hamur sıkma torbasına doldurulur, yağlı kağıt serilmiş tepsiye 5-6 cm. uzunluğunda aralıklı olarak sıkılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika, üstü beyaz kalacak şekilde pişirilir. Çikolata benmari yöntemiyle (Kaynar suyun üstüne oturtulmuş, başka bir kapta çikolata eritilir. Çikolatanın olduğu kabın suya değmemesi gerekiyor.) eritilir. Kurabiyelerin düz kısmına eritilmiş çikolata sürülerek 2 kurabiye birbirine yapıştırılır. Birleştirilen kurabiyenin bir ucu eritilmiş çikolataya batırılıp, toz fıstığa ya da fındığa bulanır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: