4 Kasım 2008 Salı

Kağıt Kebabı




Malzemeler:
3 adet orta boy patates
3 adet havuç
2-3 adet kuru soğan
1 kutu bezelye (konserve olabilir)
yarım kilo kuşbaşı tavuk (tercihinize göre dana da olabilir)
salça
sıvı yağ
kekik
Tuz
1 Çay bardağı sıvı yağ koyduğumuz tencereye, kuru soğanları da küpküp doğradıktan sonra, soteleyelim. Patates ve havuçları da küçük küpler halinde kesip, sotelenmiş soğanlarla kavuralım. Daha sonra tavuk etimizi de ekleyerek tavukların rengi değişinceye kadar kavurmaya devam edelim. 1-2 yemek kaşığı salça ilave ederek, birkaç dakikada bu şekilde kavuralım. En son bezelyeleri koyup 1-2 su bardağı sıcak su da ekleyerek, tenceremizin kapağını kapatıp, kısık ateşte yemeğimizi birkaç dakika daha bırakalım. Tencerenin altını kapatalım. Diğer taraftan yemek tabağının üstünü kapatacak şekilde kare yağlı kağıtlar hazırlayalım. Tabağın üstüne koyduğumuz kağıtlara yemeği sosu ile beraber döküp, kağıtları uçlarından toplayarak alimünyum folyo ile kapatalım. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, kağıtların içinde yemeğin kaynadığını gördükten sonra 15 dakika kadar daha fırında tutalım. Açtığımız kebapların üstüne kekik serperek servis yapalım.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: