4 Kasım 2008 Salı

Kestaneli Pilav

1 Adet orta boy havucu, rendenin ince tarafı ile uzun uzun rendeleyelim. 1,5 su bardağı pirinci iyice yıkatıp, bir süre suda bekletelim. 2 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı tencerede hafif kızdırdıktan sonra havuçları ilave edip soteleyelim. Sudan çıkardığımız pirinçleri de havuçlarla beraber güzelce kavuralım. (Sıvı yağ pirinçlerin renginin parlak olmasını sağlar). Tuzunu ayarladıktan sonra, pirinçlerin üstü örtülünceye kadar sıcak su ilave edip, kısık ateşte pilavın pişmesini bekleyelim. Suyu iyice çekilen pilavın altını kapatalım. Pilava değdirmeden, kağıt havluyu kapağın altına serelim ve pilavı demlenmeye bırakalım. Orta boy kek kalıbının altına, önceden hazırladığımız kestaneleri serelim. Pilavı servise yakın kalıba hafif bastırarak dökelim, büyük bir tabağa ters çevirip alalım. (Aman dikkat çok çabuk dökülüyor, pilav dağılmasın.)
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: