24 Kasım 2008 Pazartesi

Öğrenci İşi Ton Balıklı Makarna



Yedi Tepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde öğrenci olan yeğenim Safa, bu hafta sonu bize öğrenci işi makarna yaptı. Öğrenci işi olması sizi yanıltmasın beklentilerimizin çok çok üstünde bir lezzetle karşılaştık. Bu öyle sıradan bir makarna değildi. Hazırlama aşaması da çok keyifliydi doğrusu. Safa'ya özel sos ile beraber servis edilen bu muhteşem makarnanın tarifi :
Malzemeler:
1 Paket Makarna
2 Kutu Ton balığı
3 Adet orta boy domates
3 Diş sarımsak
1 Adet orta boy soğan
Birkaç sap dereotu
Tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
İnce ince doğranılan sarımsaklar, 1 çay bardağı sıvı yağ ile renkleri hafif pembeleşinceye kadar sotelenir. Küp küp kesilmiş soğanlar da sarımsaklara ilave edilerek kavrulur. Rendelediğimiz domatesler bu karışımla beraber bir güzel pişirilir. Kıvamını alan domateslere ton balığı dökülerek bir süre de bu şekilde pişirilir. Haşlanıp süzülen makarnalar ile sos yavaş yavaş harmanlanır. Servis tabağına alındıktan sonra üstüne dereotu, en üstüne de bolca kaşar serpilir.
Öğrenci işi makarna afiyetle yenirrr.... :)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

HAYDİ KIZLAR ETKİNLİĞE
Sevgili arkadaşım,beni kırmayıp P.D.Ç.S.ETK.30 1.hafta da birbirinden güzel tariflerle katıldığınız için müteşekkirim,elinize gönlünüze sağlık. 2.hafta bugün başladı,tekrar katılımınızı bekliyorum,çayım hala sıcak ve taze!!! Ev sahipliğimden memnun olursunuz inşallah.
SEVGİ VE SELAMLARIMLA
Susamcorekotu.blogcu.com