26 Kasım 2008 Çarşamba

Ispanaklı Börek



Malzemeler :
5 adet yufka
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
İçine ;
2 adet kuru soğan
yarım çay bardağı sıvı yağ
500 gr. ıspanak
150 gr. beyaz peynir
tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Yapılışı :
Soğanlar yemeklik doğranıp, sıvı yağda pembeleşinceye kadar sotelenir. Yıkanıp doğranmış ıspanaklar da eklenerek soğanla beraber kavrulur. Tuzu ve baharatları da ayarlanır. Soğuduktan sonra beyaz peynir eklenir. Başka bir yerde iki adet yumurta, sıvı yağ, süt ve yoğurt çırpılır. Yufka ortadan ikiye kesilir . Hazırlanan sostan fırça yardımı ile yarım yufkaya sürülür ve yufkanın üstüne ıspanaklı harç eşit ve yeterli miktarda dökülür, yuvarlak şekilde sarılırak tepsinin ortasına yerleştirilir. Diğer yufkalar da aynı şekilde hazırlanıp, ilk yufkanın etrafına dolayarak yerleştirilir. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürülüp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

1 yorum:

elma şekeri dedi ki...

Hem börek hemde ispanakli nefistir ellerinize saglik.......