6 Kasım 2008 Perşembe

Fırında karnıbahar graten

Vejeteryanlar için çok lezzetli bir tarif.
Malzemeler:
1 Adet orta boy karnıbahar
2 adet kuru soğan
yarım su bardağı un
2 su bardağı süt
1-2 yemek kaşığı katı yağ (tercihen tereyağı)
Rendelenmiş kaşar
1-2 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıvı yağ
kekik

Yıkayıp çiçek çiçek ayırdığımız karnıbaharları, küp küp sotelenip salça ilave edilmiş soğanlar ile kısık ateşte kavuralım. Karnıbaharlar kendi buharı ile yavaş yavaş yumuşamaya başlayınca, çok az su da biz ilave edelim. Tuzunu da ayarlayarak pişmeye bırakalım. Başka bir yerde eritilen tereyağına unu katarak kısık ateşte kavuralım. Hafif pembeleşen una, sütü yavaş yavaş dökerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar çırpma teli ile karıştıralım. Tuzunu da ayarladıktan sonra, fırın tepsisine alınan karnıbaharların üzerine çok az kekik serperek, beşamel sosu üzerine eşit miktarda dökelim. (Kekik karnıbaharın kendine has kokusunu ortadan kaldırıyor, daha hoş bir tat katıyor). Rendelenmiş kaşar peynirini de ilave ettikten sonra, 200 derecede ısıtılmış fırında beşamel sos rengini alıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

3 yorum:

nil-nennenmutfakta dedi ki...

Bayılırım karnabahara ellerinize sağlık...
NİL

Adsız dedi ki...

karnıbaharı bugüne kadar ne şekilde denediysem deneyeyim yenilebilir hale getiremedim.
en son bu tarifi denedim muhteşem oldu.
çok teşekkür ederim hakikaten. süper bir tarif.

Adsız dedi ki...

bende bugün deniyorum hazırladım birazdan fırına koyucam nasıl olacağını çok merak ediyorum güzel olursa davetlerimdede yaparım artık...yaptıktan sonrada yorumumu yazarım..