20 Ağustos 2008 Çarşamba

Fırında Tavuk Güveç







Malzemeler:
1 Paket Tavuk (Izgara Tava)
2 Adet Soğan
3 Adet Domates
1 Tatlı kaşığı nane, kekik, karabiber
1 Yemek kaşığı salça
Tuz
hazırlanışı:
Bir kasenin içinde harmanladığımız baharatlarımızı, tepsiye dizilmiş olan tavuk etlerinin üstüne serpelim. İnce halkalar halinde kesilmiş soğanlarımızı etlerin üstüne dizelim. Kabuğu soyulmuş domateslerimizi küp şeklinde keserek soğanlarımızın üstüne eşit miktarda yayalım. Küçük bir kavanozda hazırlayacağımız salça, tuz ve sıcak sudan oluşan sosumuzu malzemelerimizin yarısına gelecek şekilde tepsimize dökelim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yemeğimizi pişirelim.
Not: Bu yemekte hiç yağ kullanmadım. Tavuk suyunda oluşan yağ yemek için oldukça yeterli oldu.
Afiyet olsun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

hımmm pek güzel. fırındaki yemekler dha bir sağlıklı oluyor. her zaman tercihim.

ellerinize sağlık

sevgiler.

Ayten dedi ki...

Yorumunuz için teşekkürler. Beğendiğinize sevindim.