18 Ağustos 2008 Pazartesi

Mercimek Köftesi



Malzemeler:

1 Su bardağı Kırmızı Mercimek 2 Su bardağı köftelik bulgur 2 Yemek kaşığı salça 1 Adet kuru soğan 2 Diş Sarmısak Tuz, Karabiber, Pulbiber, Nane 8-10 Dal taze soğan 1 çay bardağı sıvı yağ. Yarım demet maydanoz

Ayıklayıp, yıkadığımız mercimeği bir tencereye alalım. Üstünü geçecek kadar su koyup haşlayalım. [Kapağını kapalı olan mercimek kolay taşıyor aygazınız batmasın :) Haşlanan mercimeklerimizi suyunu çokta fazla çekmeden kapatalım. Üstüne bulgurumuzu da ilave edip, kapağını sıkıca örterek demlemeye bırakalım. Diğer taraftan ince ince doğradığımız soğanlarımızı yağda soteleyip, ince ince doğradığımız sarımsağımızı ve salçamızı ilave edelim. Kıvamına gelen soğanların altını kapatıp, baharatlarımızı damak zevkimize göre ayarlayalım. Genişçe bir kapta haşladığımız mercimek ve bulgurumuzu iyice karıştıralım ve bu karışıma aynı anda soğanlarımızı da ekleyelim. İnce ince kıydığımız taze soğan ve maydanozlarımızla beraber tekrar nazikçe karıştıralım. Daha sonra şekil vererek servis tabağımıza alalım. Yıkanmış marulla beraber servis yapalım.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: