19 Ağustos 2008 Salı

Fırında Sebzeli Kebap (benim hayal ürünüm)


Malzemeler:
2 adet ortaboy patetes
2 adet kabak
2 adet patlıcan
3 adet domates
3 adet biber
300 gr. kuşbaşı et
300 gr. taze fasulye
2 adet ortaboy soğan
salça
tuz
1 çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı:
Kuşbaşı etlerimizi suyunu çekinceye kadar tencerede kavuralım. Bir çay bardağı sıvı yağımızı ilave edip küp küp doğradığımız soğanlarımızla soteleyelim. 1 adet rendelediğimiz domatesimizi ve 1 yemek kaşığı salçamızı ilave ederek biraz daha soğanlarımızı kavuralım. Yıkayıp ayıkladığımız taze fasulyemizi bu karışımımıza ekleyerek tenceremizi kısık ateşe alalım. Fasulyelerimiz kavrulurken, patateslerimizi ve kabaklarımızı kalın halkalar halinde keserek kızartalım. Daha sonra küp şeklinde kestiğimiz (biraz irice) ve tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanlarımızın suyunu peçete ile kurulayarak kızgın yağda kızartalım. Kızartmalarımızı kağıt havlu üstüne alalım ki yemeğimiz fazla yağlı olmasın. Cam tepsimizin en altına kızarttığımız patlıcanlarımızı yayalım. Yarı yarıya pişmiş taze fasulyemizi patlıcanların üstüne eşit miktarda yayalım. Kabaklarımızı ve patateslerimizi de sırasıyla tepsimize dizelim. En üstüne halka halinde kestiğimiz domateslerimiz ve biberlerimizi de ekleyelim.

Not: Et sote ile fasulyelerimizi kavurduktan sonra 2 çay bardağı kadar su ilave ederek diriliklerinin geçmesini sağlayalım. Borcama döktüğümüzde kalan yemek suyu yetersiz kalırsa bir miktar daha sıcak su ilavesi yapabiliriz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: