19 Ağustos 2008 Salı

Çamlıca Simidi


Çamlıca Simidi
Malzemeler :
4 su bardağı un1 çorba kaşığı mahlep
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuzyarım paket yaş maya
1 su bardağı ılık süt1 yumurta
2 çorba kaşığı sıvı yağ
yarım çay bardağı su
(mayayı eritmek için)bir kase su
(simidi batırmak için)susam
Yapılışı :Geniş bir kabın içine unu elenip; içine mahlep, şeker ve tuz karıştırılıp ortası havuz gibi açılır. 1 yumurta kırılarak, parmak uçlarıyla karıştırılır. Üzerine maya eklenip su ile eritilir. Ilık süt ve yağ ilave edilip yumuşak bir hamur olana kadar yoğrulur. Mayalanması için yarım saat kadar bekletilir. Hamur mayalanınca mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp rulo yapılır. Rulo ikiye katlanıp bir tarafından kıvrılarak simit şekli verilir. Simitler önce suya, sonra susama batırılıp (her iki tarafı da susama bulanacak şekilde) yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 190 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: