Ekşili Köfte
Malzemeler :
400gr. Kıyma
2-3 çorba kaşığı pirinç
1 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
Karabiber-tuz-köfte baharı
1 adet havuç
2 adet orta boy patates
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet limon
1 adet yumurta
Yapılışı :
Kıyma, soğan rendesi, yıkanıp süzülmüş pirinç, ince doğranmış maydanoz, tuz ve baharatlar karıştırılarak, özleşene kadar yoğrulur. Köfte karışımından parçalar kopartılarak fındıktan biraz büyük yuvarlanır. Bir tencerede küp doğranmış havuçlar yağda çevrilir, salça ve su eklenir. Küp doğranmış patatesler ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Tuzu ayarlanır. Hazırlanan köfteler kaynayan suya atılır. Bir kaseye yumurta kırılır, sarısı ayrılır. Yumurta sarısı ve limon suyu iyice çırpılır. Yemeğin suyundan biraz kaseye alınarak ılıklaştırılır. Pişen yemeğin üzerine dökülerek karıştırılır. 1-2 dakika daha kaynatılıp, sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
400gr. Kıyma
2-3 çorba kaşığı pirinç
1 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
Karabiber-tuz-köfte baharı
1 adet havuç
2 adet orta boy patates
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet limon
1 adet yumurta
Yapılışı :
Kıyma, soğan rendesi, yıkanıp süzülmüş pirinç, ince doğranmış maydanoz, tuz ve baharatlar karıştırılarak, özleşene kadar yoğrulur. Köfte karışımından parçalar kopartılarak fındıktan biraz büyük yuvarlanır. Bir tencerede küp doğranmış havuçlar yağda çevrilir, salça ve su eklenir. Küp doğranmış patatesler ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Tuzu ayarlanır. Hazırlanan köfteler kaynayan suya atılır. Bir kaseye yumurta kırılır, sarısı ayrılır. Yumurta sarısı ve limon suyu iyice çırpılır. Yemeğin suyundan biraz kaseye alınarak ılıklaştırılır. Pişen yemeğin üzerine dökülerek karıştırılır. 1-2 dakika daha kaynatılıp, sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder