25 Kasım 2008 Salı

Çocuklar bu menüye asla hayır diyemeyecek :))


Anne tavuk, iki civcivin kümesten kaybolduğunu farkettiğinde ne yazık çok geç olmuştu. İki yaramaz çoktan kümesten uzaklaşmış, maceralı bir yolculuğa çıkmışlardı. Dağ bayır aşmışlar, dere tepe dolaşmışlar, çayır çimen gezmişler en sonunda makarna tarlasında kendilerini bulmuşladı.
Evet yaklaşık 10 yıl önce bu civcivli tabağı Gökçe Nur ile Göktürk'e hazırladığımda böyle bir hikaye de uydurmuştum. Onların çok hoşuna gitmiş, birazda vahşi bir duyguyla civcivi afiyetle yemişlerdi :) Çocukların asla hayır diyemeyeceği bu civcivleri sizlerle de paylaşmak istedim.
Civcivleri nasıl mı hazırlıyoruz?
Önce 4-5 adet patatesi haşlayalım. (Yapacağınız civciv sayısına göre artırabilirsiniz.) Kabuklarını soyduktan sonra çatal yardımı ile iyice ezelim. Bu işlem esnasında istediğiniz ölçüde tereyağı ilave edebilir, besin değerini arttırabilirsiniz. Koyu bir püre haline gelen patatesleri kısa bir süre buzdolabında bekletelim ki, içine koyduğumuz yağ ile beraber biraz katılaşsın. Daha sonra yumurta şeklini verdiğimiz gövdeyi oluşturalım. Buna yarısı kadar yuvarlak bir baş ekleyelim. Kuş üzümlerinden göz, havuçtan minik bir gaga ve kuyruk yapalım. Zaten gerisi sizin hayal dünyanıza kalmış. Öyleki domatesin kabuğunu uzun şerit halinde kesip, civcivinize papyon bile yapabilirsiniz.
Haydi minikler afiyet olsun.

3 yorum:

yazbahar dedi ki...

çocukları bıraktın ben hayır demem:)

LaMa dedi ki...

civcivler de oykuleri de cok tatli:)elinize saglik

Adsız dedi ki...

çocuklarım bayıldı.teşekkürler.