21 Nisan 2009 Salı

Tahinli Kurabiye

Kurabiye ustası Birsel'e bu tarif için çok teşekkür ederim. Ben kurabiye konusunda çok iddialı değilim. Ondan aldığım garantiyle denedim. Gerçekten hoş ve farklı bir lezzeti olan tarif.
Malzemeler :
1 su bardağı tahin
1 su bardağı tozşeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz veya fındık
3 su bardağı un
Yapılışı :
Şeker ve tahin yoğurma kabına alınarak iyice karıştırılır. Sıvıyağ, yumurta sarısı, vanilya ve un eklenir. Ele yapışmayan, bir parça alıp yuvarlandığında dağılmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır. Önce yumurta akına sonra cevize batırılıp yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir. Önceden ısınmış 175 derece fırında 20-25 dk. pişirilir.
Not: Yoğurma esnasında hamur biraz dağılabilir. Bu canınızı sıkmasın. Çünkü elinizle şekil verdiğinizde istenilen sonuç elde ediliyor. Ayrıca sıcakken tepsiden almaya kalkmayın, dağılabilir.

1 yorum:

pembetatlar.blogspot.com dedi ki...

Merhabalar...
Kurabiyeler çok lezzetli gözüküyor gerçekten canım çekti...
Ellerinize sağlık:))