1 Nisan 2009 Çarşamba

Çabuk Çabuk Tavuk


Malzemeler
2 Adet tavuk göğsü
1 - 2 Adet kırmızı biber
1 - 2 Adet yeşil bilber
2 Adet orta boy soğan
2-3 Diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz
Öncelikle bu tarz yemekler için oldukça kullanışlı olan wook tava almanızı tavsiye ederim. Piyazlık doğradığımız soğanları, sıvı yağ ile renkleri dönünceye kadar kavuralım. Kırmızı ve yeşil biberleri ince ince kıyarak, soğanlarla ilave edelim. Bütün halinde ya da ikiye böldüğümüz sarımsakları da bu karışıma ilave ederek, soteleme işlemine devam edelim. Yıkayıp haşladığımız tavukları, lif lif ayıralım ve karışıma ilave ederek, önce kısık ateşte, sonra da harlı ateşte kavuralım. Tuzunu da ilave ettikten sonra, pilav eşliğinde servis yapalım. (Arzu edilirse, karabiber ve kekik ile tatlandırılabilir. Ben baharat kullanmadım)
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: