16 Şubat 2009 Pazartesi

Karanfil Böreği

Yaman Etkinliklerin şubat ayı ev sahibesi http://lezizsofralar.net/ arkadaşım etkinlik konusunu "5 çayına lokmalık mini tatlar" olarak belirlemiş. Bu börekleri kendisine sevgilerimle beraber gönderiyor, bol katılımlı bir etkinlik olmasını diliyorum.

Malzemeler :
3 adet yufka
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
100gr. beyaz peynir
1 yumurtanın akı
küçük tart kalıpları
Üzeri için;
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet yumurtanın sarısı
Yapılışı :
Birinci yufka tezgaha serilip, üzerine fırça ile süt-sıvıyağ karışımında sürülür. İkinci yufka da birinci yufkanın üzerine serilir ve süt-sıvıyağ karışımından sürülür. Üçüncü yufkaya da aynı işlem uygulanır. Tartölet kalıplarından daha büyük bir bardak ya da kalıp yardımıyla üst üste serilen yufkalardan parçalar kesilip, çıkartılır. Tartölet kalıpları margarin ile yağlanır. Kesilmiş olan yufka parçalarından birer tane kalıplara yerleştirilir. Peynir ezilip, yumurta akı ilave edilir ve karıştırılır. Kalıptaki yufkanın ortasına peynirli harç yerleştirilir. Üzerine tekrar yuvarlak kesilmiş yufka parçalarından birer tane yerleştirilir. Yufkaların uç kısımlarına sıvıyağ ile karıştırılmış yumurta sarısı fırça ile sürülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında börekler kızarıncaya kadar pişirilir, kalıplardan çıkartılıp servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: