15 Eylül 2008 Pazartesi

Halleyli Pasta


Malzemeler :
10 adet Halley
15 adet petibör bisküvi
2 poşet krem şanti
2 su bardağı süt
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı damla çikolata
file fındık
Üzerine;
Dr. Oetker çikolatalı sos
2,5 su bardağı süt
Yapılışı :
Krem şanti soğuk sütle çırpılıp buzdolabına kaldırılır. Halley ve bisküviler küçük parçalara bölünür, krem şanti ile karıştırılır. Damla çikolata ve hindistan cevizi eklenip kalıba yerleştirilir. Buzdolabında bir gün dinlendirilir. Çikolatalı sos üzerindeki tarife göre pişirilip ılınınca pastanın üzerine gezdirilir. File fındık, hindistan cevizi veya fıstıkla süslenir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: