9 Mart 2009 Pazartesi

Patates Kavurma


Pratik yemekler, özellikle çalışan hanımların tercihi olmuştur. Yine lezzetli ve çabucak hazırlayacağınız bir tarif :

Malzemeler:
6-7 Adet patates (adet miktarını kendiniz belirleyebilirsiniz)
2-3 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı salça (tercihen biber salçası)
tuz
sıvı yağ
hazırlanışı:
Küpküp doğranmış soğanlar, sıvı yağda bir güzel sotelenir. Rengi dönmeye başlayan soğanlara salça ilave edilerek, biraz da salça ile sotelemeye devam edilir. Diger tarafta, patatesler haşlanır, kabukları soyulur ve rendelenir. Sotelenmiş soğanların üstüne rendelenmiş patatesler ilave ediler, iyice kavruluncaya kadar ocakta karıştırılır. Tuzu ayarlanarak bir süre daha patatesler kavrulur. Sıcak olarak servis tabağına alınır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: