Malzemeler :
2 patek (800-1000 gr) kültür mantarı
2 tane yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu
Kızartmak için;
sıvı yağ
Haşlamak için;
su ve 1/4 limonun suyu
Üzerine;
Yoğurt
1-2 diş sarımsak
Salça, pulbiber, tereyağı
2 patek (800-1000 gr) kültür mantarı
2 tane yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu
Kızartmak için;
sıvı yağ
Haşlamak için;
su ve 1/4 limonun suyu
Üzerine;
Yoğurt
1-2 diş sarımsak
Salça, pulbiber, tereyağı
Hazırlanışı:
Bir tencere içine mantarları haşlamaya yetecek kadar su ilave edilir. Kaynamaya başladıktan sonra, içine damak tadına göre tuzu atılır, limon suyu ilave edilir. Bütün olarak yıkanan mantarlar, sıcak suda diriliğini yitirinceye kadar (kısa bir süre ) haşlanır. Diğer taraftan yumurta ve galete unu iyice çırpılarak bulamaç kıvamına getirilir. Tencereden çıkartılan mantarlar soğuduktan sonra, bu karışım ile harmanlanır, kızgın yağda kızartılır. Sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Sos için küçük bir tavada eritilen tereyağı kızdırılır, salça ilave edilerek pul bilber ile tatlandırılır. Havlu kağıt üzerine alınan mantarlar, servis tabağına aktarılarak üzerine sarımsaklı yoğurt ve sos eklenir ve servise sunulur.
Afiyet olsun.
1 yorum:
Harika görünüyor. Keşke tadabilseydim :)
Yorum Gönder