27 Mart 2009 Cuma

Haşhaşlı Ekmek


YE# etkinliklerinin bu ayın ev sahibesi Binbir Çeşni blogunun sahibi olan Sevgili Saliha arkadaşımız etkinlik konusu olarak ekmekleri seçmiş. Kendisine kolaylıklar diliyor ve etkinlik için haşhaşlı ekmek tarifini gönderiyoruz.

Malzemeler :
1/2 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
3 adet yumurta
25 gr. tereyağı
2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine;
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı su
Yapılışı :
Süt, şeker, yumurta, tereyağı ve tuz karıştırılır. Un, maya ve haşhaş tohumu eklenip iyice yoğrulur. Hamurun üzeri örtülerek 35 dakika kadar mayalanması için bekletilir. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılır ve elde yuvarlanır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı su karıştırılır, ekmeklerin üzerine sürülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirilir. Ilık servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: