1 Nisan 2009 Çarşamba

Rulo Börek


Malzemeler:
3 Adet yufka
6-7 Çorba kaşığı yoğurt
2 Adet yumurta
150 gr. katı yağ
Beyaz peynir
Maydanoz
Kaşar Peyniri rendesi
Yumurta ve yoğurta, eritilerek soğutulmuş katı yağ eklenir ve sos hazırlanır. Genişçe bir yere alınan tepsinin üstüne birinci yufka kenarları dışarıya taşacak şekilde yerleştirilir. Her yerine hazırlanan sostan sürülür. İkinci yufka da birincinin üstünü kapatacak şekilde serilir, sos sürülür. Aynı işlem üçüncü yufkaya da yapılır. Kare tepsinin şekli alacak şekilde yufkaların ucu içeriye doğru katlanır. En üste yine hazırlanan sos sürülerek 190 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Dışarı alınan böreğin üstü alimünyum folyo ile sıkıca kapatılır. Folyonun üstüne de mutfak örtüsü örtülür. Bu şekilde böreğin yumuşaması sağlanır. Beyaz peynir ve maydanoz ile iç malzemesi hazırlanır. Ilıyan böreğin üstüne iç malzeme serpilir. Boşluk kalmamasına dikkat edilerek sıkı bir rulo hazırlanır. Üzerine kaşar peyniri rendesi ilave edilerek, peynirler eriyip, hafif renkleri deyişinceye kadar fırında bekletilir. Fırından çıkartıldıktan sonra birkaç dakika dinlenen börek, dilimler halinde kesilir. Yine sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.

1 yorum:

GÜLOANNE dedi ki...

çok değişik bir börek ellerinize sağlık
Bayramınızı kutlar sağlıklar dilerinm