3 Nisan 2009 Cuma

Tepsi Köftesi


Malzemeler:
Yarım kilo az yağlı kıyma
1 adet orta boy soğan
1 Su bardağı ekmek içi
1 adet yumurta
tuz, karabiber, kekik, nane
salça
yarım çay bardağı sıvı yağ
kaşar peyniri
Kıymanın içine sırasıyla, rendelenmiş soğan, ekmek içi, yumurta, tuz ve baharatlar konularak iyice yoğrulur. Kare veya yuvarlak borcam tepsinin altı yağlanarak, yoğurulmuş kıyma düzgün bir şekilde yayılır. 1 yemek kaşığı salça, bir iki yemek kaşığı sıvı yağ ve bir çay bardağı su ile sos hazırlanır ve üstüne dökülür. Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında köfteler bir süre pişirilir. Tepsi fırından çıkartılarak, kare şeklinde kesilen kaşarlar üstüne yerleştirilir ve yeniden fırında kaşarlar eriyinceye kadar bekletilir. Pilav ve soğan piyazı ile servis edilir.
Afiyet olsun.


3 yorum:

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba. Köfte nefis, ellerine sağlık. Yapımı pratik, sunumu da çok hoş.
Kabul edersen sayfamda seni bekleyen bir ödül var, uğrayabilir misin?

TAZE NANE dedi ki...

Çok güzel görünüyor.
Dostluk dallara goncadır. Dostluk sırattan incedir. Dostluk her şeyden öncedir.
Sönmesin muhabbetin közü.
Merhabadır dostun sözü merhaba.

pembetatlar.blogspot.com dedi ki...

Çok lezzetli gözüküyor ayrıca çok pratik...
Ellerinize sağlık
Sevgilerimle:)