4 Ekim 2008 Cumartesi

Ayten Usulü Krepli Kebap




http://hobievigardenya70.blogspot.com/ düzenlediği iftar bereketi etkinliğine gönderilmiştir.
MALZEMELER:
3 su bardağı un,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı şeker
2 adet yumurta
süt
300 gr. Kıyma
2 Adet orta boy soğan
1 Yemek kaşığı salça
Yeşil Biber
Karabiber, kekik, nane
Yumurta ve unu derin bir kaba boşaltalım. Kıvamına gelinceye kadar (akıcı) süt ilave edip çırpma teli ile iyice çırpalım. Bir çay bardağına yakın krep hamurundan teflon tavaya alıp, çok az döktüğümüz yağda, arkalı önlü kızartalım. Kalan harcımızı da bu şekilde kızartarak kreplerimizi hazırlayalım.
Diğer taraftan, soğanlarımızı küçük küpler halinde yemeklik doğrayalım. Başka bir yerde çok az yağ ile soteleyelim. Biberleri de ilave edip soğanlarla kavuralım. Salçayı ilave ederek bir iki dakika daha ocakta tutalım. Tuzu, baharatı ayarlayıp ocağın altını kapatalım.
Krepleri küçük bir kaseye alıp içine harcımızı koyalım ve düzgünce katlayalım. Üstüne kaşar peyniri koyup, önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirelim.
Afiyet olsun.


2 yorum:

Birsel ve İrem dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Birsel ve İrem dedi ki...

Ellerine sağlık, yaratıcı zekanı çalıştırmışsın yine. Denemeye değer bir tarif. Paylaşım için teşekkürler.